Nyitva tartás

A személyes átvételi pont nyitva tartási ideje:

Hétfőtől péntekig 9-18 óra között

Szombat, vasárnap zárva.

Személyes átvétel

Személyes átvétel esetén 7 nap áll rendelkezésre a rendelés átvételére.

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDr. Barry Weinhold - Dr. Janae B. Weinhold: Intimitáskerülés - Kiút az elköteleződési válságból - A társfüggőség másik oldala

-26%
Dr. Barry Weinhold - Dr. Janae B. Weinhold: Intimitáskerülés - Kiút az elköteleződési válságból - A társfüggőség másik oldala
3 500 Ft
Akció: 2 589 Ft
Kezdete: 2019.12.25   Visszavonásig érvényes!

Átütő erejű könyv az intimitáskerülésről a társfüggőség kezelésének két úttörőjétől

Civilizációnk a látszat kultusza. Olyannak mutatkozunk, amilyenek vágyainktól, félelmeinktől, és a tömegkultúra sugallataitól vezérelve lenni szeretnénk.

Igyekezetünkben elszakadunk belső önmagunktól, és másnak sem engedjük, hogy álarcaink mögé pillantson. Életünkben nincs helye érzelmi megnyílásnak, mert az sebezhetővé tenne minket. Pedig valódi Énünkhöz épp csak annyira kerülhetünk közel, amennyire a másik embert szívünkbe engedjük.

Az intimitáskerülés – vagy elköteleződési válság – nem más, mint távolságtartás, elkülönültség-érzés, belső magány. Megjelenhet baráti-, munkatársi- és párkapcsolatainkban, sőt, saját gyermekeinkkel szemben is. Intimitáskerülő emberek intimitáskerülő társadalmat alkotnak. Ez az oka civilizációnk és intézményrendszereink, hideg embertelenségének és kultúránk felszínes önközpontúságának.

Ha sosem akarunk segítséget kérni
• ha konokul ragaszkodunk saját igazunkhoz
• ha a gyermekünk, vagy párunk felé tett szeretetteljes gesztusaink rendszeresen veszekedésbe torkollnak
• ha rengeteget dolgozunk, de sosem végzünk a munkával
• ha nehezünkre esik lazítani, vagy gyengeségeinket kimutatni, ebből a könyvből kulcsokat kapunk a változáshoz.

A szerzők segítenek, felismerni az intimitáskerülést életünk különböző területein, és konkrét módszereket adnak, hogy túllépjünk rajta. Számtalan példát hoznak terápiás tapasztalataikból és saját életükből, megnyugvást adva az olvasónak, hogy nehézségeivel nincs egyedül, sőt, épp másokkal karöltve tud igazán változni.

Az intimitáskerülésen felülemelkedve megélhetjük belső gazdagságunkat és kibontakoztathatjuk egyedi értékeinket. Így segíthetjük gyermekeink egészséges érzelmi fejlődését, hogy önbizalommal teli, önmegvalósításra, sőt önmeghaladásra képes felnőttekké váljanak. Párkapcsolatunkat az egymás mellett élés rutinjából a lelki egymásban-élés szövetségévé tehetjük, a szexualitást érzelmi teljességében is megélt együttlétté emelhetjük. Az emberek számára pedig partnerré válhatunk egy emberségesebb kultúra kialakításában.

A könyvhöz tartozó DVD-n, a Napfényes Élet Alapítvány jóvoltából, Váradi Tibor a harmonikus párkapcsolatról szóló előadásának felvétele található.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789638940537
  Kiadó
  Casparus Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  368
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  390 g/db