Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRita Monaldi - Francesco Sorti: Szent Péter trónja - A pápaválasztás titkai (LI)

-25%
Rita Monaldi - Francesco Sorti: Szent Péter trónja - A pápaválasztás titkai (LI)
2 290 Ft
Akció: 1 718 Ft1718
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Atto Melani, a Napkirály titkosügynöke az 1700-as konklávé előtt összeállított egy különösen szórakozató kézikönyvet, hogy ezzel segítsen XIV. Lajosnak a neki tetsző irányba befolyásolni a pápaválasztást. A hivatalos menetrend mellett Melani apát a konklávét kísérő cselszövések, sötét játszmák és a legpikánsabb anekdoták világába is igyekezett beavatni az olvasóját.
A világhírű kasztrált énekes volt a Napkirály legfontosabb informátora, ugyanakkor bíborosokkal, fejedelmekkel, királyokkal és pápákkal ápolt bizalmas kapcsolatot. Ma már nem titok, hogy ténykedése komoly szerepet játszott XI. Kelemen megválasztásában.

Rita Monaldi és Francesco Sorti egy párizsi archívumban fedezte fel ezt a kis könyvet, Atto Melani elveszettnek hitt levelezése mellett. Az anyag nagy részét felhasználták történelmi regénysorozatukhoz, melynek főhőse maga Melani apát, és amelyből eddig összesen öt kötet készült el (Imprimatur, Secretum, Veritas, Mysterium, Intrika).

A "Szent Péter trónja" azonban Melani apát saját keze munkája, ami a szerzőpáros gondozásában immár 13 országba jutott el, és meglepő adalékokkal járult hozzá a katolikus egyház történetéhez.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633102183
  Kiadó
  Libri Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  100
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés