Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDr. Csernus Imre - Funk Sándor - Pál Ferenc - Váradi Tibor: Vágyaink: Szárnyak vagy börtönfalak? - Illúziók, szenvedélyek, függőségek

-25%
Dr. Csernus Imre - Funk Sándor - Pál Ferenc - Váradi Tibor: Vágyaink: Szárnyak vagy börtönfalak? - Illúziók, szenvedélyek, függőségek
1 990 Ft
Akció: 1 493 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

A keleti szemlélet szerint az ember végső célja és valódi boldogságának forrása a vágynélküliség, a vágymentesség állapota. A nyugati ember ezzel szemben úgy tartja, hogy a vágyak varázsolják az életet színessé és élvezhetővé, ezek motiválnak nagy erőfeszítésekre, tesznek képessé komoly eredményekre. Kétségtelen, hogy kultúránk kimagasló alakjai, akik valamiben rendkívülit mutattak, szinte mind arról számoltak be, hogy elemi erejű vágy hajtotta őket, s nem tehettek mást, mint hogy engedelmeskedtek neki és megvalósították azt.

Vágyaink tehát valóban lehetnek szárnyak, amelyek óriási erejükkel átrepítenek az akadályokon is - de lehetnek börtönfalak, amelyek fojtogatni kezdenek, ha mértéktelenné válnak, és szenvedélyekké, függőségekké növik ki magukat.
A függőség mindig börtön, mert megfosztja az embert a szabadságától, s annak rabszolgájává teszi, akitől, vagy amitől függ - legyen ez egy személy, valamilyen anyag, cselekvés vagy bármi más.

A Nyitott Akadémia sorozat új kötetének neves szerzői a legkülönbözőbb nézőpontokból mutatják be a témát, érzéssel vezetve az olvasót az építő és pusztító vágyak labirintusában.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789638941916
  Kiadó
  Kulcslyuk Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  168
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  150 g/db